POZIV UGOSTITELJIMA OKO DODELE VAUČERA

POZIV UGOSTITELJIMA OKO DODELE VAUČERA

22/06/2015 Off By

 

Na ovaj poziv mogu se prijaviti ugostitelji sa teritorije Republike Srbije, izuzev ugostitelja koji pružaju usluge smeštaja na teritoriji grada Beograda, Novog Sada, Niša i Kragujevca. Vaučerima se mogu plaćati usluge smeštaja u ugostiteljskim objektima u trajanju od najmanje pet noćenja, izvan mesta prebivališta korisnika vaučera


srbija-1

Press služba Ministarstva

 

NA OSNOVU Uredbe o uslovima i načinu dodele i korišćenja sredstava za podsticanje razvoja domaćeg turizma intenziviranjem korišćenja turističke ponude u Republici Srbiji, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija objavilo je Obaveštenje kojim se pozivaju ugostitelji da se prijave radi realizacije šeme dodele vaučera za subvencionisano korišćenje usluge smeštaja u ugostiteljskim objektima.

Obaveštenje važi za privredne subjekte, druga pravna lica, zdravstvene ustanove koje organizuju boravak i pružaju usluge prevencije, lečenja i rehabilitacije, kao i fizička lica koja pružaju ugostiteljske usluge u kategorisanim objektima domaće radinosti i seoskog turističkog domaćinstva, a u kojima se ugostiteljska delatnost obavlja u skladu sa Zakonom o turizmu.
Na ovaj poziv mogu se prijaviti ugostitelji sa teritorije Republike Srbije, izuzev ugostitelja koji pružaju usluge smeštaja na teritoriji grada Beograda, Novog Sada, Niša i Kragujevca.
Vaučerima se mogu plaćati usluge smeštaja u ugostiteljskim objektima u trajanju od najmanje pet noćenja, izvan mesta prebivališta korisnika vaučera.
Vaučerima se ne mogu plaćati usluge ishrane i pića, pružanja zdravstvenih ili drugih usluga i boravišne takse.
Vrednost vaučera iznosi 5.000 dinara i navedeni iznos predstavlja maksimalni iznos sredstava, koja korisnik može jednom koristiti pri subvencionisanom korišćenju usluga smeštaja u ugostiteljskim objektima, bez obzira kolika je vrednost izvršene usluge smeštaja.
Rok za prijavljivanje ugostitelja je do utorka, 30. juna 2015. godine, nakon čega će Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija sačiniti listu Ugostitelja koji su ispunili uslove za realizaciju šeme dodele vaučera i objaviti na zvaničnoj internet prezentaciji (www.mtt.gov.rs).
Period korišćenja vaučera je od 1. avgusta do 20. novembra 2015. godine.<


DANAS

 

Beograd, 21. juna 2015 - Direktor NA Tanjug Branka Djukic (S) i nemacki ambasador u Srbiji Hajnc Vilhelm (S) na prijemu povodom 15 godina nemacko-srpske razvojne saradnje na brodu MS Delta star u Beogradu. Ambasador Vilhelm je danas izjavio da je od 2000. godine Nemacka najveci bilateralni i multilateralni donator Srbiji. FOTO TANJUG / DRAGAN STANKOVIC / tj

PRIJEM POVODOM 15 GODINA NEMAČKO – SRPSKE RAZVOJNE SARADNJE

Ambasador Nemačke u Beogradu Hajnc Vilhelm je na prijemu povodom 15 godina nemačko – srpske razvojne saradnje izrazio

 

dacic_-_oebsDAČIĆ: NISMO JOŠ DOBILI ODGOVOR NA PISMO UPUĆENO STALNIM ČLANICAMA SAVETA BEZBEDNOSTI UN

Dačić izjavio je da je EU, ukoliuko je tačno da je od Rusije tražila izgradnju istočnog gasnog prstena

 

 

konferencija196KONFERENCIJA ZA MEDIJE ALEKSANDRA VUČIĆA: SPREMAN DA IDE U SREBRENICU I ODA POČAST ŽRTVAMA

“Ako Bošnjaci budu želeli biću spreman da odam počast muslimanskim i bošnjačkim žrtvama”, izjavio je Vučić i dodao

 

Restoran-beograd-na-vodi-07_620x0OTVORENO PISMO GRADSKOJ OPŠTINI SAVSKI VENAC, JAVNOM VODOPRIVREDNOM PREDUZEĆU “BEOGRAD VODE”, JAVNOM KOMUNALNOM PREDUZEĆU “ZELENILO BEOGRAD” I ZAVODU ZA ZAŠTITU SPOMENIKA KULTURE GRADA BEOGRADA.

POVODOM namere da se produži rešenje kojim je odobreno privremeno zauzeće javne površine radi postavljanja štanda za prezentaciju