ČAČAK: POLICIJA UHAPSILA ŠEST OSOBA ZBOG UTAJE POREZA

ČAČAK: POLICIJA UHAPSILA ŠEST OSOBA ZBOG UTAJE POREZA

22/06/2015 Off By

 

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Čačku, uhapšeni su: jedan od vlasnika preduzeća „FAD“ D. B. (1968), odgovorna lica preduzeća „FAD“ D. R. (1963) i G. M. (1969), koji su i članovi Upravnog odbora tog preduzeća, član Upravnog odbora „FAD-a“ M.K. (1974), odgovorno lice „Žitoprodukta“, član Upravnog odbora „FAD-a“ P. P. (1968) i odgovorno lice preduzeća „Nautika“ i „Toza Marković“ S. J. (1970)


1298289028-4570_Čačak, Srbija

 

Biro za saradnju s medijima MUP-a

 

PRIPADNICI Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, u saradnji sa Poreskom policijom, uhapsili su šest osoba zbog postojanja osnova sumnje da su da su počinili krivična dela zloupotreba ovlašćenja u privredi i poreska utaja i oštetili Privredno društvo „FAD“ iz Gornjeg Milanovca za oko 18.000.000 evra.
Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Čačku, uhapšeni su: jedan od vlasnika preduzeća „FAD“ D. B. (1968), odgovorna lica preduzeća „FAD“ D. R. (1963) i G. M. (1969), koji su i članovi Upravnog odbora tog preduzeća, član Upravnog odbora „FAD-a“ M.K. (1974), odgovorno lice „Žitoprodukta“, član Upravnog odbora „FAD-a“ P. P. (1968) i odgovorno lice preduzeća „Nautika“ i „Toza Marković“ S. J. (1970).
Postoje osnovi sumnje da su osumnjičeni od 2006. do 2012.godine, u dogovoru sa jednim od vlasnika „FAD-a“ D. B., zaduživali ovo privredno društvo kod poslovnih banaka, ugovarajući komercijalne kredite pod tržišnim uslovima.
Sumnja se da su novac obezbeđen iz kredita banaka, odmah po prispeću na tekuće račune „FAD-a“, transferisali firmama u kojima je D. B. ima većinsko vlasništvo i neposrednu, ili posrednu kontrolu nad upravljanjem i donošenjem odluka, po osnovu pozajmica koje nikada nisu vraćene.
Nakon toga, Privredno društvo „FAD“ je snosilo troškove kredita i kamata po kreditima, koje realno nije iskoristilo za sopstveno poslovanje i finansijsku likvidnost.
Na taj način osumnjičeni su privrednom društvu «FAD» naneli štetu od 1.842.771.794,14 dinara, a povezanim pravnim licima pod direktnom, ili indirektnom kontrolom osumnjičenog D. B., pribavljena je protivpravna imovinska korist u tom iznosu.
Namernim netačnim evidentiranjem poslovnih promena i podnošenjem poreskih prijava sa netačnim sadržajem, u kojima su svesno umanjivali prihode pravnog lica, neevidentiranjem korekcije prihoda po osnovu kamata na date pozajmice-kredite povezanim pravnim licima pod kontrolom D. B., osumnjičeni su izbegli plaćanje poreza na dobit pravnih lica u „FAD“ i time oštetili budžet Republike Srbije u ukupnom iznosu od 54.416.174 dinara.
Protiv osumnjičenih D.B., S. J., P. P. , i M. K., vodi se predistražni postupak pred Višim Sudom u Zrenjaninu, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela zloupotreba ovlašćenja u privredi i poreska utaja.
Postoje osnovana sumnja da su, u periodu od 2006. do 2013. godine, zaduživanjem kod poslovnih banaka i pozajmicama koje nisu vraćene, Privrednom društvu „Toza Marković“ AD Kikinda naneli štetu u ukupnom iznosu od 2.852.010.777 dinara, a povezanim pravnim licima pod direktnom, ili indirektnom kontrolom D. B., pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 1.375.000.000 dinara.
Policija intenzivno traga za još jednom osobom.<


KRIMI

490x370_obijanje-badnjevacUHAPŠEN OBIJAČ LOKALA I POSLOVNIH PROSTORA

Postoje osnovi sumnje da je M.M. u noćnim satima pajserom otvara vrata lokala i poslovnih prostora i iz

 

pol-stefanovicUHAPŠEN PODMIĆENI SUDIJA

Ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović, komentarišući ovo hapšenje, izjavio je da postoje osnovi sumnje da je B.B.,

kidnapovanjeVANREDNA KONFERENCIJA ZA MEDIJE MINISTRA STEFANOVIĆA: DETE PRONAĐENO MRTVO

Ranka Čičak MINISTAR unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović potvrdio je danas da je u reci Karaš pronađeno telo

 

kidnapovanjeBANATSKA SUBOTICA: NESTAO DEČAK

Biro za saradnju s medijima MUP-a   MINISTARSTVO unutrašnjih poslova Republike Srbije poziva građane koji prepoznaju dete sa