Saopštenje MUP-a

Saopštenje MUP-a

03/04/2022 Off By BERB

Министарство унутрашњих послова изненађено је увредама лидера Покрета слободних грађана Павла Грбовића о наводном непрофесионалном поступању полиције у случају инцидента који се данас догодио испред седишта Српске напредне странке у Земуну.

Истичемо да је полиција одмах по добијању сазнања из медија изашла на лице места. Ми обезбеђујемо бирачка места а не странке и нисмо могли да раздвајамо Грбовића и чланове СНС-а окупљене испред седишта странке у Земуну.

Такође, да Грбовић говори неистину о поступању полиције говори и чињеница да су полицијски службеници обавили разговор са свим учесницима овог инцидента на лицу места и позвали их да дођу у полицијску станицу да дају изјаву.

Наглашавамо да је Павле Грбовић одбио да дође у полицијску станицу да да изјаву, јер, како каже нема поверења у полицију.

Грбовић је потом са страначким колегама отишао у КБЦ Земун, а потом на конференцију за новинаре и још увек се није одазвао позиву да дође у полицијску станицу да да изјаву, што су остали актери инцидента учинили.

Министарство унутрашњих послова апелује на све учеснике у изборном процесу да професионално, на закону засновано поступање полиције не користи у политичкој борби.