Глумачке свечаности „Миливоје Живановић“ од 2. до 10. априла у Пожаревцу

Глумачке свечаности „Миливоје Живановић“ од 2. до 10. априла у Пожаревцу

01/04/2022 Off By BERB

26. фестивала Глумачке свечаности „Миливоје Живановић“, јединствен фестивал у Србији који је посвећен гумцу и глумачким остварењима, одржаће се од 2. до 10. априла 2022. године у Центру за културу у Пожаревцу.

Свечаности ће почети у суботу 2.априла 2022. године, када ће бити одиграна представа Пут великана, Миливоје Живановић Центра за културу Пожаревац, која је ван конкуренције и која ће бити бесплатна за грађане Пожаревца.

Такмичарски део креће од понедељка 4. априла представом Широка земља ЈДП, затим наступају представе Госпођица Јулија – Мадленијанум, Вуци и овце – Народно позориште, Пристанак – Атеље 212, Голманов страх од пенала – СНП и 10. априла у част награђених представа Берачи снова Звездара театра.

Овогодишњи селектор је прослављени редитељ Никита Миливојевић, који је и гарант да ће на репертоару бити изузетне престеве. Значајно је истаћи да фестивал наставља са радом након једногодишње паузе изазване корона вирусом а представе ће бити извођене пред публиком у пуном капацитету сале.

У Пожаревцу влада велико интересовање за овај фестивал тако даа су карте већ распродате.
Стручни жири ће радитиу саставу: Тања Мандић Ригонат, редитељка, академик Миодраг Табачки, сценограф и Бранко Цвејић, драмски уметник.
У оквиру пратећег програма публика ће бити у прилици да погледа и изложбе, као и да присуствује промоцији монографије, театролошких студија. Најављена је и представа за децу у извођењу Драмског студија Центра за културу Пожаревац.

Глумац који освоји награду „Миливо Живановић“, поред статуете добија и новчани део који је награда од Скупшитнне града Пожаревца.
Посебно треба истаћи да локална сампуправа града Пожаревца даје значајно место неговању културе у овом граду.