Вулин: Нећемо дозволити да групе, организоване од стране појединих политичких партија и помогнуте од служби из окружења, угрозе одвијање избора у Србији

Вулин: Нећемо дозволити да групе, организоване од стране појединих политичких партија и помогнуте од служби из окружења, угрозе одвијање избора у Србији

30/03/2022 Off By BERB

Foto: mup.gov.rs

 

„Министарство унутрашњих послова и Безбедносно-информативна агенција имају информације да се, за дан избора, припремају више група мотивисаних и организованих од стране појединих политичких партија у нашој земљи, али и страног фактора који ће покушати да компромитују, па и спрече одржавање избора. Покушаће да упадају на бирачка места, разбијају кутије, показују фалсификовану изборну документацију и за то ће бити спремни, организовани и у чему ће им значајно помоћи многе службе из нашег окружења. Већ сада постоје спискови криминалаца који треба да уђу у нашу земљу и помогну у спречавању, односно нормалном одвијању наших избора и исказивању демократске воље грађана Србије”, изјавио је министар унутрашњих послова Александар Вулин.

 

„МУП, БИА и читав безбедносни апарат ове земље, неће дозволити да изборни дан прође тако и неће дозволити да се било ко игра са слободно израженом народном вољом. Упозоравамо оне који су ово организовали, оне који ово планирају, да знамо какав је план, да знамо каква је организација, да знамо ко треба да им стигне у помоћ и да би било много боље да од тога одустану”, истакао је министар Вулин.

Додао је да грађани Србије имају право да кажу шта мисле о сваком, без обзира да ли је власт или опозиција.
„Немојте покушавати да то промените и немојте покушати да вољу грађана Србије прикажете у било ком другом светлу осим као вољу грађана Србије. Свесни смо шта нам се спрема, шта нас очекује и немојте сумњати да смо и спремни да заштитимо изборну вољу грађана Србије и да заштитимо демократски процес и уставни поредак у нашој земљи.”

„Ово што је KРИK покушао да уради је срамно, део је, слободно могу рећи, криминализације предизборне кампање и наших избора. Али као што видите, све лажи које су овде изречене лако и једноставно су раскринкане. Од имена убица, наводних убица, који се у том тренутку нису налазили где су се налазили, крунског доказа поседовања лажног Инстаграм налога, ког су иначе користиле убице баш овог Пукија, да би заварали траг пред његовом породицом и да би заварали траг када је у питању датум његове смрти. Све је лаж. Лаж је доказана, лаж је раскринкана, али важније од свега, доказано је да у овој земљи постоје људи који су спремни да ураде све да би компромитовали ову земљу, да би компромитовали и напали председника Александра Вучића, али и угрозили нормално, природно одвијање изборног демократског процеса у нашој земљи”, рекао је министар полиције.

„Упозоравам још једном све оне који су планирали ово да одустану од својих планова, а оне који су у томе требали да им помогну да је боље да тај дан не дођу у Србију”, поручио је министар Вулин.