Србија и УАЕ потписују споразум о сарадњи у области иновација

Србија и УАЕ потписују споразум о сарадњи у области иновација

29/03/2022 Off By BERB

Фото: Влада Србије

 

Министар без портфеља у Влади Републике Србије задужен за иновације и технолошки развој Ненад Поповић и министар за вештачку интелигенцију и дигиталну економију Уједињених Арапских Емирата (УАЕ) Омар Ал Олама постигли су договор да две земље у најближој будућности потпишу споразум о сарадњи у области иновација и нових технологија.

 

Поповић и Ал Олама састали су се у оквиру Светског самита Влада који се данас и сутра одржава у Дубаију.

На састанку је потврђена спремност Србије и УАЕ за продубљивање билатералне сарадње у области иновација и дигиталне економије, а најављено потписивање споразума један је од конкретних корака који се предузимају у том правцу.

Поповић је упутио позив министру Ал Оламу да посети Београд и да се лично увери у то како се Србија развија у области информационих технологија, али и у изградњи путева, болница, железничког саобраћаја и паметних градова.

Светски самит Влада одржава се од 29. до 30. марта у Дубаију. Скупу присуствује више од 4.000 учесника, из 190 земаља, а од тога приближно 200 министара и 20 премијера и шефова држава.

У оквиру Самита биће организоване бројне дискусије у циљ креирања нових државних политика  за суочавање са глобалним изазовима у области економије, енергетике, здравства, екологије и иновација.