Подршка ширењу мреже миритеља и арбитара

Подршка ширењу мреже миритеља и арбитара

22/03/2022 Off By BERB

Аутор фотографије: Ђорђе Крстић

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања подржало је идеју да се прошири мрежа миритеља и арбитара на територији целе Републике Србије, истакла је ресорна министарка Дарија Кисић на отварању прве интерактивне обуке миритеља и арбитара у 2022. години.

 

Кисић, којој је овом приликом директор Републичке агенције за мирно решавање радних спорова Ивица Лазовић уручио плакету за допринос развоју мирног решавања радних спорова, истакла је да је задовољна чињеницом да сада имамо укупно 92 миритеља и арбитара, од којих су многи изабрани за градове где их никада раније није било.

Министарка Кисић честитала је миритељима и арбитрима на досадашњим успесима у раду, наводећи да корист од њиховог рада имају сви, од запослених, послодаваца, до целог друштва и државе.

„Више пута у последње време, када се нова криза надвија над светском популацијом, истичемо колико су мир и стабилност неопходни и колико практично не можемо ништа да постигнемо ако нема мира и хармоније. Вашим ангажовањем развија се култура дијалога и међусобног уважавања“, навела је Кисић.

Директор Ивица Лазовић захвалио је министарки Кисић и Министарству на подршци Агенцији и подршци у промовисању мирног решавања радних спорова.
Како је додао, Министарство је Агенцију укључило у израду сета нових прописа на којима се ради, чиме се још више промовише овај институт.