Удовичић обишао Зрењанин, Сечањ и Ковачицу

Удовичић обишао Зрењанин, Сечањ и Ковачицу

19/03/2022 Off By BERB

Аутор слика: Министарство омладине и спорта

 

Министар омладине и спорта Вања Удовичић посетио је данас нашу рвачку репрезентацију која се налази на припремама у Зрењанину на припремама за предстојеће Европско првенство у Мађарској наредног месеца.

 

Министар Удовичић има устаљену праксу да посећује све наше спортисте приликом припремних и такмичарских процеса, како би се и непосредно уверио да сви имају најбоље услове за припреме. Као бивши репрезентативац и неко ко потпуно разуме све изазове са којима се спортисти сусрећу на свакодневном нивоу, министар Удовичић настоји да поред институционалне подршке коју Министарство омладине и спорта континуирано пружа систему спорта у Србији, и неформалним разговором са самим спортистима додатно им пружи пуну подршку пред међународна такмичења.

“У разговору са нашим најбољим рвачима уверили смо се да се припремају у одличним условима и да су спремни за предстојеће такмичење. Континуираним улагањем у спортску инфраструктру омогућили смо нашим спортистима да имају најбоље услове за тренинг, али исто тако знам, као бивши спортиста, колико је важна свака подршка уочи великих такмичења. Циљ нам је да сваки спортиста свакодневно види и осети да је део победничке спортске породице наше Србије”, изјавио је министар Удовичић.

Након тога, министар Удовичић и овог викенда наставио је редовне посете локалним самоуправама широм Србије у општинама Сечањ и Ковачица.

Током посете, министар Удовичић је обишао Основну школу “Славко Родић” у Крајишнику у општини Сечањ и Основну школу “Млада поколења” у Ковачици којима је уручен комплет опреме за школски спорт, што значи да ће њихови ученици од данас моћи да користе нове голове за рукомет, кошаркашке табле, обруче, мреже и шпанере за одбојку, као и велики број лопти за поменуте спортове.

Министар Удовичић је посетио и младе спортисте Фудбалског клуба “Раднички 1911” из Крајишника и Женски рукометни клуб “Спартак” из Дебељаче и њима уручио комплете нове спортске опреме.

Том приликом министар је истакао важност улагања у школски спорт, што шири обухват деце у спорту, као и рад локалних клубова.

“Настављамо отворену и одговорну сарадњу са представницима локалних самоуправа како бисмо заједно радили на даљој популаризацији спорта као битног предуслова за здрав живот међу свим генерацијама, посебно у школском узрасту. Без обзира на то да ли је реч о великим градовима или мањим срединама, циљ нам је да деци обезбедимо што боље услове за бављење спортом, да им омогућимо да се кроз систем школског спорта бесплатно укључе у спорт и да фискултурне сале што боље опремимо. Такође, жеља нам је да у директној комуникацији са спортистима разговарамо о њиховим такмичарским циљевима, изазовима и плановима у животу и каријери, да видимо како функционишу локални клубови, и шта им недостаје. Данас смо могли да се уверимо да се најмлађи у овом крају врло радо баве спортом, а да спортисти нижу победе и имају велике планове. Сви заједно, у истом тиму, радимо на томе да млади, али и сви они који се баве спортом, тренирају у што бољим условима и да им на тај начин помогнемо да остваре максималне резултате”, поручио је министар Удовичић.