Park u Žarkovu obnovljen donacijom Beograda na vodi

Park u Žarkovu obnovljen donacijom Beograda na vodi

17/03/2022 Off By BERB

Piše: Ivana Rajković

 

Izgrađen novi košarkaški teren, postavljen mobilijar na igralištu za decu i ozelenjen deo parka za druženje i odmor.

Park u Žarkovu, u Ulici Milana Jovanovića, potpuno je obnovljen zahvaljujući donaciji kompanije Beograd na vodi. U sklopu rekonstrukcije izgrađen je novi košarkaški teren, a dečije igralište je dobilo nove klackalice, ljuljaške i tobogane. Uz to, stanovnici Žarkova moći će da se druže i odmaraju u zelenilu novog parka.
Otvarajući park, zamenik direktora Beograda na vodi Aleksandar Trifunović istakao je da je misija ove kompanije da stvara izuzetne javne prostore i da podiže kvalitet života svih sugrađana.
„Veliku pažnju posvećujemo uređenju, obnavljanju i ozelenjavanju javnih prostora. Tako sugrađani i svi posetioci našeg grada mogu da uživaju u rekonstruisanom Savskom trgu, ali i u potpuno novim prostorima uz obalu Save, kao što su Sava Promenada ili Savski park. Igralište u Žarkovu obnovljeno je donacijom Beograda na vodi, kako bi deca i mladi dobili bezbedno i funkcionalno mesto za igru, a svi sugrađani kutak u kojem mogu da se opuštaju i druže u atraktivnom ambijentu“, rekao je Trifunović.
On je dodao da je Beograd na vodi značajno unapredio život u prestonici i pokrenuo brojne infrastrukturne projekte u gradu. Izmeštanje železničkog saobraćaja iz centra stvorilo je uslove za direktan izlaz na reku i za izgradnju Linijskog parka. Rekonstruisane su fasade zgrada u okruženju Beograda na vodi, izgrađene su nove saobraćajnice, podignut je nivo obaloutvrde, a izmeštanjem teškog saobraćaja iz ovog dela grada značajno je popravljena ekološka situacija u centralnoj gradskoj zoni. Obnavljanje parka u Žarkovu je još jedan korak kompanije Beograd na vodi ka stvaranju lepšeg i funkcionalnijeg urbanog okruženja.
Prema Trifunovićevim rečima, i sam Beograd na vodi se neprekidno ozelenjava, pa će tako i uz nove saobraćajnice biti zasađeni drvoredi, u podnožju Kule Beograd biće posađene brojne sadnice, a u planu je i rekonstrukcija Bristol parka.
Predsednik Gradske opštine Čukarica Srđan Kolarić zahvalio se kompaniji Beograd na vodi na donaciji i dodao da su upravo najmlađi sugrađani oni kojima ostavljamo jedan novi, moderniji Beograd.