Општина Тутин представља оазу у руралном туризму

Општина Тутин представља оазу у руралном туризму

12/03/2022 Off By BERB

Фото: Марина Јанчевић/Јелена Вучетић

 

Министарка трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић посетила је данас Тутин, где се састала са председником општине Салихом Хотом. Разговарали су  о развоју ове општине и том  приликом потписан је Уговор о реализацији пројекта рекреационог центра Тутин.

 

Општина Тутин представља оазу у руралном туризму с обзиром да је богата пашњацима, плодном земљом и рекама, са  потенцијалима  за развој етно и еко туризма. Пројекат који се односи на реконструкцију постојећих спортско-рекреативних терена и доградњу трим стазе и дечијег игралишта у Рекреационом центру Тутин, свакако ће и инфраструктурно подићи постојеће капацитете, поручила је министарка.

Она је навела да је за овај пројекат Министарство трговине, туризма и телекомуникација определило средства у вредности од готово 35 милиона динара, подсетивши и да је ресорно министарство финансирало изградњу пројеката Еко парка „Цикиљевац“ у вредности од 20 милиона динара.

 Министарство трговине, туризма и телекомуникација је од 2015. до 2022. године општини Тутин за инфраструктурне  пројекте за развој туризма определило укупно 64.571.367 динара.