Vučić prisustvovao polaganju kamena temeljca za izgradnju fabrike „Bizerba“

Vučić prisustvovao polaganju kamena temeljca za izgradnju fabrike „Bizerba“

08/03/2022 Off By BERB

Izvor/Foto: Predsedništvo Srbije/Dimitrije Goll

 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas polaganju kamena temeljca za izgradnju fabrike Bizerba i poručio da dolaskom ove nemačke kompanije počinje nova era za Valjevo.

 

Predsednik Vučić je istakao da će u proizvodnom postrojenju nove fabrike u Valjevu zaposleni imati više plate nego što je uobičajeno u tom gradu.
“Prosečna bruto plata biće 1.772 evra, što znači preko 1.100 evra neto plata. 400 radnika imaće i posebno znanje i odgovornost, moći će u ovoj kompaniji da uče mnogo o novim tehnologijama”, rekao je predsednik Vučić i dodao da je za novu fabriku kompanije Bizerba izabrano divno mesto, te da će ovaj deo industrijske zone biti novi deo razvojnog projekta za ceo kraj.
Predsednik Vučić je naglasio da je potrebno završiti još mnogo infrastrukturnih radova do početka rada novog postrojenja, što je planirano u poslednjem kvartalu ove godine.
“Moramo da završimo brzu saobraćajnicu Lajkovac-Valjevo. Moramo da uradimo i takozvani bajpas da bi spojili sve i da bi Bizerba mogla da radi kako treba. Trafo-stanica je urađena, gas stiže do Valjeva čeličnim cevima do novembra, a potom ostaje samo da se razvede plastika po gradu“, objasnio je predsednik i istakao da se čini sve kako bi Valjevo ponovo postalo veliki industrijski centar, kao u vreme velike Jugoslavije.
Predsednik Vučić je naveo i da je kompanija Bizerba osnovana 1866. godine u Balingenu, vođena sa pet generacija koje ne samo da čuvaju kompaniju, već rade sve da ona raste, napreduje i stvara veći profit.
“Drago mi je što ste izabrali Valjevo i Srbiju. Želim vam uspeh u celom svetu, a siguran sam da će fabrika u Valjevu da bude dragulj, biser u moru aktivnosti i uspešnog posla širom sveta”, zahvalio je investitorima predsednik Vučić i najavio da će u Valjevu biti realizovani i drugi projekti, poput bolnice, koja će koštati oko 25-30 miliona evra, kao i nova hala od oko 15 miliona evra.
“Valjevski kraj je bio zapostavljen. Malo se ulagalo, a sada, sa kompanijom Bizerba, otvaramo novu eru, novo vreme za Valjevo, za Kolubarski okrug. Hvala vam što ste za 155. rođendan doneli odluku da ulažete u Valjevo”, poručio je predsednik i dodao da će država pomoći u svemu u čemu može da pomogne, podsticajnim merama, posebno ukoliko budu želeli da povećavaju izvoz i broj zaposlenih. On je izrazio zadovoljstvo što u današnje vreme krize, u Srbiji imamo ovakvu ceremoniju, gde gradnju fabrike počinje nemačka kompanija.
Na kraju, povodom 8. marta, posebno je zahvalio svim damama, čestitajući im praznik, Dan žena.
“Žene u Srbiji jesu oslonac i stub društva i zahvaljujući njima naša zemlja ide napred. One su nosioci progresa, jer su odgovornije od nas, muškaraca”, rekao je predsednik Vučić.