Наставак улагања у систем спорта у Јужнобанатском округу

Наставак улагања у систем спорта у Јужнобанатском округу

07/03/2022 Off By BERB

Фото: МОС

 

Министар омладине и спорта Вања Удовичић посетио је данас општине Бела Црква и Алибунар и Град Панчево где је обишао основне школе и  локалне спортске клубове.

 

Основним школама “Сава Мунћан” у Крушчици, “Први мај” у Владимировцу и “Мирослав Мика Антић” у Панчеву уручена је нова спортска опрема и реквизити у виду голова, кошаркашких табли, одбојкашких мрежа и лопти, како би се њиховим ученицима омогућили што квалитетнији услови за бављење спортом и као подстицај да се што више њих укључи у систем школског спорта.

Опрему су добили и млади спортисти из Спортског удружења за фудбал “Инвиктус 2020” из Крушчице, Фудбалски клуб “Будућност” из Алибунара и Фудбалски клуб “Јединство–Стевић” из Качарева.

Министар је, током обиласка, разговарао са представницима локалних самоуправа и клубова о начинима даљег унапређивања услова за тренирање и рекреацију, а са младим спортистима о њиховим досадашњим успесима и амбицијама.

Удовичић је поручио да је циљ ресорног министарства да у директној комуникацији, на терену, отворено разговара о потребама које имају локални спортски клубови, да чује младе спортисте, да се упозна са њиховим тежњама и плановима и да се на тај начин заједнички дође до решења како да се додатно унапреди квалитет услова у којима тренирају.

Он је нагласио да је циљ да се што више младих прикључи спортској породици Србије, и зато настављамо и у наредном периоду да обилазимо свако место у Србији, настављамо да опремамо фискултурне сале и да континуирано улажемо у цео систем, како школског, рекреативног, тако и врхунског спорта.