SNS odlučila da kandiduje Vučića za predsednika Srbije

SNS odlučila da kandiduje Vučića za predsednika Srbije

06/03/2022 Off By BERB

Izvor: N1 Beograd, FoNet/Foto: Tanjug/Tara Radovanović, N1

 

“Srpska napredna stranka donela je odluku da kandiduje Aleksandra Vučića za predsednika Srbije”, saopštila je potpredsednica naprednjaka Ana Brnabić posle sednice Predsedništva SNS.

 

„Nismo se dvoumili, mislimo da su dela izabrala kandidata, da ona najbolje govore sve i da bez daljeg imamo ubedljivo najboljeg kandidata. Izbori neće biti laki, nikada nisu igra, oni su ozbiljna stvar, pogotovo u ovim teškim i kompleksnim vremenima. Iako neće biti laki izbori, ono što je naš cilj je da napravimo istoriju i da odnesemo najubedljiviju pobedu do sada, u prvom krugu, ne potcenjujući nijednog kandidata ili opciju“, rekla je Ana Brnabić.

Kako je rekla, tri su razloga zašto veruju u „istorijsku pobedu“.

„Prvi što rezultati govore kakav je Aleksandar Vučić kandidat, drugi zato što je u ovom trenutku najvažnija stabilnost, a treći razlog je njegova ozbiljnost, posvećenost i predanost. Danas su nam više nego ikada potrebni snaga, ozbiljnost i sigurnost. Sve to predsatavlja naš kandidat. Poštujemo naše političke protivnike, kampanja će biti pozitivna i govorićemo o svemu što je Aleksandar Vučić uradio, ali i o onome što planiramo“, dodala je potpredsednica naprednjaka.

Kaže i da se odmah počinje sa prikupljanjem potpisa, a da će kampanja početi u ponedeljak mitingom u Leskovcu.

Na sednici Predsedništva bili su i premijerka Srbije i poverenica SNS za Beograd Ana Brnabić, ministri Siniša Mali, Zlatibor Lončar, Irena Vujović, Zorana Mihajlović, Nebojša Stefanović, Marija Obradović i drugi članovi Predsedništva stranke.

Mihajlović: Glas za Vučića je glas za mir

Članica Predsedništva SNS Zorana Mihajlović izjavila je danas da je glas za Aleksandra Vučića na izborima “glas za mir, stabilnost i ekonomski razvoj države i svih građana i građanki Srbije”.

Ona je posle sednice Predsedništva SNS, na kojoj je doneta odluka da Aleksandar Vučić bude kandidat za predsednika, izjavila da Srbija treba da se ponosi rezultatima koje je aktuelni predsednik ostvario u proteklih pet godina.

U izjavi prosleđenoj medijima Mihajlović ističe da “slogan ‘dela govore’ nije reda radi”, već pokazuje “koliko toga je urađeno u proteklih nekoliko godina”.

“Ono što je najvažnije jeste da je predsednik Vučić garant mira, stabilnosti i ekonomskog razvoja”, rekla je Mihajlović i pozvala građane da potpisom podrže Vučića i “da veruju svom predsedniku”.

“Glas za Aleksandra Vučića nije samo glas za SNS, već je to glas za mir, stabilnost i dalji ekonomski razvoj. Na tome smo svi zajedno radili prethodnih godina i to ćemo nastaviti da obezbeđujemo svim građanima i građankama Srbije“, poručila je Mihajlović.

Podsećamo, Ivica Dačić je predsedničke izbore raspisao za 3. april, 90 dana pre isteka mandata predsednika Republike.

Rok za prijavu kandidata je do 12. marta u ponoć.