Ulaganje u sport investicija u zdravu i uspešnu budućnost

Ulaganje u sport investicija u zdravu i uspešnu budućnost

06/03/2022 Off By BERB

Izvor/Foto: Vlada Srbije

 

Ministar omladine i sporta u Vladi Republike Srbije Vanja Udovičić obišao je juče Petrovac na Mlavi, Požarevac i Smederevo, gde je razgovarao sa mladim sportistima, obišao radove na infrastrukturi i uručio novu opremu za fiskulturne sale.

Nove komplete sportske opreme, koji se sastoje od dva gola sa mrežama, dve table sa obručima, mreže za odbojku, kao i 40 lopti, dobile su Osnovna škola ”Žarko Zrenjanin” u Velikom Laolu, Osnovna škola ”Vuk Karadžić” u Požarevcu, kao i Srednja tehnička škola u Smederevu.

Nakon posete mladim sportistima u Petrovcu na Mlavi, Udovičić je obišao radove na izgradnji atletskog stadiona u Požarevcu, koji će biti dostupan svima koji vole ovaj sport, ali i ostalim sportistima i rekreativcima, kao i atletsku stazu na Smederevskoj tvrđavi, gde se susreo sa mladim atletičarima.

Ministar je istakao da odgovornim ulaganjima u sport, u saradnji sa lokalnim samoupravama, država stvara uslove u kojima će trenirati naši vrhunski sportisti, ali gde će ponići i novi šampioni koji će jednog dana predstavljati Srbiju na svetskoj sportskoj sceni.

Ulaganja u sportsku infrastrukturu nikada nisu bila veća i ponosni smo što se rezultati toga vide u istorijskim sportskim uspesima koje naši sportisti nižu, rekao je on, uz napomenu da je svaki infrastrukturni sportski projekat investicija u zdraviju i uspešniju budućnost.

Takođe, nastavljamo sa programom opremanja lokalnih klubova i školskih fiskulturnih sala novom sportskom opremom, jer prepoznajemo njihovu važnost kao bastiona druženja i zajedništva, ali i zdravlja i sportskog duha, poručio je Udovičić.