Regionalni forum o zdravstvenom, velnes i spa turizmu

Regionalni forum o zdravstvenom, velnes i spa turizmu

03/03/2022 Off By BERB

Izvor/Foto: mtt.gov.rs

 

Državni sekretar u ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Žikica Nestorović, svečano je otvorio 12. CEI Regionalni forum o zdravstvenoj, velnes i spa industriji u hotelu “Metropol” u Beogradu i tom prilikom čestitao Wellness klasteru Srbije na uspešnoj organizaciji foruma dvanaestu godinu za redom.

 

„Srbija je lider na Zapadnom Balkanu u razvoju banjskog turizma, zahvaljujući bogatstvu termomineralnim vodama, blata i njihovim izrazito lekovitim svojstvima. Banjski turizam u Srbiji ima tradiciju dugu 150 godina u zdravstvenoj rehabilitaciji i terapiji“, podsetio je Nestorović.
On je dodao da su u poslednjih pet godina, uz pomoć subvencija Ministarstva u banjskim i klimatskim mestima, izgrađeni novi moderni velens i spa sadržaji, kao i da je akcija vaučera za odmor u Srbiji dodatno doprinela porastu turističkog prometa u banjama Srbije u 2021. godini, za 29,5% u odnosu na isti period u 2020.
Forum je podržan od strane Centralnoevropske inicijative, Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije i Evropskog udruženja banja.