Београдски фестивал игре

Београдски фестивал игре

03/03/2022 Off By BERB

Фото: Горан Златковић

 

Потпредседница Владе и министарка културе и информисања Маја Гојковић оценила је да је 19. Београдски фестивал игре престижна манифестација по којој су наша престоница и Србија увелико препознате не само у региону, већ и у Европи и свету.

 

Гојковић је на конференцији за новинаре у Дому Народне скупштине истакла да ће Београд ове године 19. пут бити светска престоница уметничке игре и место поновног сусрета славних уметника, али и потпуно нових, младих аутора.

Сви они заједно, својом енергијом и креативношћу, допринеће томе да наша земља још једном доживи врхунско мајсторство игре, и то на велику радост сада већ бројне и верне публике овог фестивала, поручила је министарка.

Гојковић је рекла да ће Београд, Нови Сад и Панчево током марта и априла бити место сусрета раскошног талента великана уметничке игре и публике која уме да препозна праве вредности, чиме ће се потврдити неспорни значај фестивала, али и наставити његова сада већ богата традиција.

Она је указала на то да се успех фестивала огледа кроз многа кореографска остварења, велики број посетилаца и добар пријем код публике, као и кроз позитивне реакције из иностранства, уз оцену да је ово снажан подстицај да се настави у истом правцу.

Гојковић је истакла да нас слоган овогодишњег Београдског фестивала игре „Верујемо у једну игру“ инспирише да верујемо у јединствену везу физичке и психолошке окретности кроз игру, која спаја људе језиком уметности, који је свима разумљив.