Вулин отворио ФИДЕ Гран при шаховски турнир у Београду

Вулин отворио ФИДЕ Гран при шаховски турнир у Београду

02/03/2022 Off By BERB

Фото: mup.gov.rs

 

Министар унутрашњих послова Александар Вулин повлачењем првог потеза на шаховској табли отворио је данашње такмичење у оквиру ФИДЕ Гран при шаховског турнира, током којег ће се у нашој престоници до 14. марта надметати 16 светских велемајстора.

 

Министар полиције је нагласио да је велика част бити домаћин једног од најважнијих светских шаховских догађаја и додао да ће Србија, као и увек до сада, бити добар домаћин и показати свету беспрекорну организацију, професионализам и сву срдачност коју наш народ поседује.

„Србија, захваљујући политици мира и стабилности и личном кредибилитету председника Александра Вучића, ужива велики углед у свету. Сваки велики спортски турнир који се одржава у Србији организован је на највишем могућем нивоу, уз највиши ниво безбедности. А  председник Србије Александар Вучић је и одличан шахиста, ко не верује, нека слободно проба да га победи”, истакао је министар полиције Александар Вулин, пожелевши шахистима пуно успеха у такмичењу и добре пласмане.

Министар Вулин је нагласио да су сви припадници Министарства унутрашњих послова максимално ангажовани на обезбеђењу овог шаховског турнира како би прошао у најбољем реду и да рад српске полиције, која је гарант сигурности и безбедности, даје велики допринос у одабиру наше земље за организатора великих спортских догађаја и манифестација.

„Поносан сам на чињеницу што је управо Србија одабрана да угости највеће светске велемајсторе, које одликују невероватна интелигенција, креативност, стрпљење, фокусираност. Уверен сам да ће ФИДЕ Гран при турнир допринети развоју шаха у Србији и популаризацији овог спорта међу младима”, поручио је министар унутрашњих послова Александар Вулин.

 

Председник Шаховског савеза Србије Драган Лазић и директор турнира Маријан Стричевић захвалили су се министру унутрашњих послова Александру Вулину и припадницима полиције на свесрдној подршци приликом организовања овог престижног шаховског турнира, као и на  пружању апсолутне безбедности учесницима турнира и посетиоцима.