Vučić prisustvovao obeležavanju početka radova na deonici Sremska Rača – Kuzmin

Vučić prisustvovao obeležavanju početka radova na deonici Sremska Rača – Kuzmin

01/03/2022 Off By BERB

Izvor/Foto: Predsedništvo Srbije/Dimitrije Goll

 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je ceremoniji obeležavanja početka radova na deonici Sremska Rača-Kuzmin, u okviru projekta izgradnje auto-puta Beograd-Sarajevo, i tom prilikom naglasio da zidanje mostova na Balkanu pomaže u spajanju naroda, braće i država, kao i premošćavanju nesporazuma iz prošlosti.

Predsednik Republike je istakao da novi most na Savi, koji je u izgradnji na deonici Sremska Rača – Kuzmin, jedan od najkvalitetnije izgrađenih u Srbiji, zbog čega je zahvalio turskim izvođačima i izrazio želju da bude završena pre kraja sledeće godine.
„Od turskih izvođača bih želeo da na ovoj deonici završe oko 19 kilometara auto-puta pre kraja 2023. godine, kako bismo približili Bosnu i Hercegovinu i Republiku Srpsku Srbiji – da uspostavimo mostove prijateljstva i izgradimo još veće poverenje među nama“, rekao je predsednik u obraćanju poručivši da su turski investitori u Srbiji uvek dobrodošli.
Predsednik Aleksandar Vučić izrazio je uverenje da će i petlja i vijadukt na kojoj su danas počeli radovi biti izgrađeni na isti način.
„Hvala svima koji su u ovome učestvovali. Na ovaj način premrežavamo i Mačvu i Srem, ali i celu Srbiju novim auto-putevima“, poručio je predsednik.
Ambasador Republike Turske u Srbiji Hami Aksoj je zahvalio predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću na podršci koju daje kompanijama iz te zemlje i istakao da je to razlog zbog kog trgovinska razmena dveju zemalja obara rekord od dve milijarde dolara. Aksoj je takođe izrazio zadovoljstvo što baš komapnija Tašjapi izvodi radove na izgradnji auto-puta od Beograda do Sarajeva i istakao da se odnosi Srbije i Turske razvijaju velikom brzinom na svim poljima.
„Danas u Srbiji posluje oko 1.300 turskih kompanija i drago mi je što i one doprinose bržem privrednom rastu Srbije. Vaša zemlja trenutno prolazi kroz ekonomski zamah i to se beleži kroz ekonomski rast od 7.5 odsto u prethodnoj godini. Sa takvim ostvarenim rezultatima, Srbija se svrstava među najrazvijenije zemlje koje beleže najveći razvoj poslednjih godina“, rekao je ambasador Republike Turske dodajući da turske kompanije u Srbiji imaju veoma važne projekte u oblasti zdravstva, građevinarstva, proizvodnje komponenata za automobilsku i tekstilnu industriju i IT sektor.