VANREDNO ZASEDANJE SKUPŠTINE SRBIJE: NAJAVA BOLJE ZAŠTITE OD GRADA

VANREDNO ZASEDANJE SKUPŠTINE SRBIJE: NAJAVA BOLJE ZAŠTITE OD GRADA

16/06/2015 Off By

Poslanik Janko Veselinović pozvao je predsednicu Skupštine da odluku Administrativnog odbora o zabrani okupljanja pred Skupštinom stavi van snage. Ona je odgovorila da to nije njena nadležnost


 

protivgradne-rakete-790x551

Ranka Čičak

ODBRANA od grada i još nekoliko hitnih zakona, kao što je onaj o zapaljivim tečnostima, o ministarstvima, zatim o potvrđivanju sporazuma s Ruskom Federacijom i Belorusijom o saradnji u oblasti odbrane i odluke o upotrebi naše vojske u međunarodnim operacijama ove godine, kao i dopuna ugovora o modernizaciji škola, danas su stigli pred poslanike .

Opozicioni poslanik Vladimir Pavićević zamerio je što se prethodnih 19 dana Skupština nije sastajala, a sada sve treba uraditi na brzinu.
Poslanik Janko Veselinović pozvao je predsednicu Skupštine da odluku Administrativnog odbora o zabrani okupljanja pred Skupštinom stavi van snage. Ona je odgovorila da to nije njena nadležnost.
Ministar unutrašnjih poslova, Nebojša Stefanović, obrazlažući Zakon o odbrani od grada, rekao je daje to hitno, jer će se tako stvoriti uslovi da se ovaj posao prepusti Hidrometeorološkom zavodu. Rešiti će se i pitanja finansiranja, koja su važna – Republika će preuzeti na sebe deo izgradnje lansirnih stanica i nabavku raketa, dok će lokalne samouprave i AP Vojvodina pomoći u finansiranju strelaca, izgradnji pristupnih puteva. Najvažniji poslovi oko lansirnih rampi, radarskog sistema i kontrole daju se Republici.


POSLANIČKA PITANJA

Kako spasiti Teslu od huligana?

 

MIROSLAV Markićević pitao je danas srpskog ministra kulture, Ivana Tasovca, kako spasiti urnu Nikole Tesle od huligana koji dolaze u Teslin muzej:
– Mene kao običnog građanina zabrinjava ćutanje kulturnih radnika povodom slika orgijanja satanista oko urne, koje su objavljene u novinama. Šta bi bilo da su satanisti svoje sense pravili pred ostalim gostima i pred decom koja posećuju muzej?

 

Mesto za Dražu u Vojnom muzeju

 

Aleksandar Čotrić, poslanik SPO tražio je da se u Vojni muzej u Beogradu smeste lični predmeti generala Draže Mihajlovića, pošto je on sudski rehabilitovan:
– Imao sam prilike da vidim sve njegove predmete koji nsu izloženi u BIA. Radi se o nalivperu, beležnicama, mapama, naočarima, pištolju, uniformi. Moj drugi zahtev je da ministarka Zorana Mihajlović i preduzeće Srbija putevi srede put koji vodi do Spomen doma na Ravnoj Gori.

 

Gde su pare za rekonstrukciju dvorca?

 

Poslanik Žarko Mićin pita ministra unutrašnjih poslova, Nebojšu Stefanovića, gde je 80 miliona dinara koje je Vlada Bojana Pajtića preko Fonda za kapitalna ulaganja uplatila jednoj novosadskoj firmi za rekonstrukciju dvorca Heterlend:
– Istoj toj firmi preko Zavoda za izgradnju grada, dok je na čelu Zavoda bio kadar iz DS, prebačeno je 350 miliona dinara na ime kojekakvih projekata. Novcu je nestao trag, isto kao i parama za dvorac, koji je ostao neuređen, a ne zna se gde su pare.


 

Tradicionalni opozicijski kritičar, od čije se diskusije uvek očekuje napad na Vladu, bio je miran i pohvalio novi zakon:

– Ovog tenutka kupljeno je oko 6500 raketa. Ministarstvo finansija se obavezalo da kupi još 4 hiljade, plus još toliko, kada se one prve ispucaju. Dakle, imamo mogućnosti za 14 500 raketa. Do sada smo imali samo od 10 do 11 hiljada raketa. Ovaj zakon će da obezbedi dobar rad, da niko nikoga ne moljaka za pare i rakete. <


SRBIJA

vlada29VLADA ODLUČILA: PRIVATIZACIJA PRESKAČE 17 PREDUZEĆA

Press služba Vlade VLADA Srbije donela je na današnjoj sednici Odluku o određivanju subjekata privatizacije od strateškog značaja.

 

 

348920_balsa-bozovic-01_fSKUPŠTINA SRBIJE: MEĐUSOBNE OPTUŽBE DS I SNS

 POČETAK današnje sednice Skupštine Srbije na kojoj se raspravlja o amandmanima na izmene Zakona o

 

 

narodna-banka-srbije265NBS NIJE RAZLOG ZA NEPOSTUPANJE BANAKA PO MERAMA POVERENIKA

  Press služba NBS POVODOM prenetog stava Udruženja banaka Srbije s današnjeg sastanka s Poverenikom za zaštitu podataka

 

 

sertićSKUPŠTINA SRBIJE: DOBOŠ ZAOBIŠAO 17 FIRMI

  Ranka Čičak POSLANICI Skupštine Srbije odbili su predloge opozicije da se na dnevni red stavi desetak zakona