Уручени кључеви станова за снаге безбедности у Сремској Митровици

Уручени кључеви станова за снаге безбедности у Сремској Митровици

24/02/2022 Off By BERB

Фото: Ђорђе Крстић

 

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дарија Кисић уручила је у Сремској Митровици кључеве станова припадницима снага безбедности, уз поруку да држава и овим пројектом брине о онима који су задужени за мир и безбедност свих грађана Србије.

 

Кисић је подсетила на то да је пројекат изградње станова за припаднике снага безбедности покренут пре три године на иницијативу председника Србије Александра Вучића, и прецизирала да је до данас, укључујући и станове у Сремској Митровици, завршено 1.878 станова, што показује да држава испуњава своја обећања.

Она је навела да се данас налазимо на месту где је, не тако давно, био мочварни терен, а сада је то модерно насеље, са изграђеном комплетном инфраструктуром, уз оцену да управо овакве ствари мењају нашу земљу и воде је путем развоја и напретка.

Министарка је нагласила да је посебно поносна на то што радови на изградњи станова за припаднике снага безбедности нису стали за време пандемије Ковид 19 и да то показује да држава јасно иде путем који је зацртан и да не постоје препреке које не може да превазиђе.

 

Кисић је пожелела припадницима снага безбедности да у својим новим домовима проведу много лепих и срећних тренутака са својим породицама и да се из сваког стана чује много дечјих осмеха.

У првој фази изградње станова за припаднике снага безбедности планирана је изградња 6.943 стана у Београду, Новом Саду, Сремској Митровици, Краљеву, Крагујевцу, Нишу и Врању.

 

У Сремској Митровици је изграђено 190 станова. У јуну 2019. године, изменама и допунама Закона о посебним условима за реализацију пројекта изградње станова за припаднике служби безбедности, омогућено је да право на куповину стана под повољнијим условима имају и борци, породице палих бораца, ратни војни инвалиди и мирнодопски војни инвалиди.