Светски дан социјалне правде

Светски дан социјалне правде

20/02/2022 Off By BERB

Фото: minrzs.gov.rs

 

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања  Дарија Кисић поводом Светског дана социјалне правде, поручила је да је Република Србија  посвећена обезбеђивању подршке свим грађанима којима је  потребна помоћ, са циљем да остваре своја основна људска права и да се обезбеде једнаке могућности за све.

 

Министарка Кисић  посетила је штићенике Центра за заштиту одојчади, деце и омладине Звечанска, који бораве у Дому „Јован Јовановић Змај“, и разговарала са К.Ћ. која је тренутно на другој години докторских студија из области ликовне уметности. Министарка је истакла да је К.Ћ. одличан пример свим младим људима, а нарочито онима који су смештени у домовима за децу без родитељског старања, да је могуће достићи највише циљеве уз коришћење система подршке.

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања обезбедило је новчана средства за школарину К.Ћ. и омогућило јој путовање у Барселону, један од европских и светских центара културе и уметности.

Заштита и унапређење дечијих и права младих био је и остаће један од приоритета Републике Србије, која препознаје важност бриге о деци и младима и значај развијања услуга подршке. Улажемо велике напоре да младе, који су стасали за осамостаљивање, припремимо за то, ново раздобље у њиховим животима, навела је  Кисић.

Држава је опредељена да обезбеди социјалну сигурност свим грађанима, а нарочито најрањивијим групама, од најстаријих грађана, особа са инвалидитетом, деце без родитељског старања. Министарка Кисић је нагласила да је достизање социјалне правде једино могуће заједничким радом на искорењивању сиромаштва, неједнакости, насиља, незапослености, искључености из образовног система.

Заједно можемо све, поручила је министарка Кисић.