Vučić prisustvovao obeležavanju početka izgradnje brze saobraćajnice Šabac – Loznica

Vučić prisustvovao obeležavanju početka izgradnje brze saobraćajnice Šabac – Loznica

14/02/2022 Off By BERB

Izvor/Foto: Predsedništvo Srbije/Dimitrije Goll

 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas obeležavanju početka izgradnje brze saobraćajnice Šabac – Loznica, koja je deo projekta Ruma-Šabac-Loznica, u dužini od 55 kilometara, na koju građani Podrinja i Mačve čekaju decenijama.

Predsednik Vučić je istakao da će put Ruma–Šabac biti gotov do kraja septembra sledeće godine, što znači da će se za godinu i po dana od Beograda do Šapca stizati za maksimalno 45 minuta, a od Beograda do Loznice za sat i deset minuta.
“Ovaj veliki infrastrukturni projekat će umnogome olakšati život ljudima u Mačvi i Jadru, privući će mnoge investitore i dovesti nove fabrike. To će dodatno podići ceo podrinjski kraj za turizam, ali i sve drugo. Ovo su kilometri nade i nove perspektive”, rekao je predsednik Vučić i najavio da će kompanija Mint, koja u Loznici zapošljava oko 500 ljudi, doći i u Šabac. On je podsetio da u Loznici već radi kompanija Adijent, koji zapošljava više od 1.300 ljudi.
“Sve smo te fabrike mi doveli, ali su male plate u Loznici i Šapcu. Na tome moramo da radimo, da dovedemo još nekog investitora, i to višeg ranga, da bismo podigli plate. Ako uspemo do Loznice sve da završimo u septembru 2024. godine, to je stvarno neverovatno. To niko nije sanjao. Onda ostaje da vidimo šta ćemo za Zvornik, ka Ljuboviji i Bajinoj Bašti, da gradimo magistralu, da podignemo i taj kraj, mada je teško jer uz Drinu nema mnogo mesta”, naveo je predsednik Vučić i dodao da će nakon završetka radova na putu Ruma–Šabac–Loznica, put od Loznice do Novog Sada trajati sat vremena.
Izgradnja auto-puta Ruma–Šabac i brze saobraćajnice Šabac–Loznica jedan je od prioritetnih zadataka u drumskom transportu, jer je reč o projektu koji je važan za razvoj i povezivanje Srema, Mačve i zapadne Srbije i Vojvodine, ali i ovog dela Srbije sa regionom, pre svega sa Bosnom i Hercegovinom.