Србија наставља да помаже Србима из читавог региона

Србија наставља да помаже Србима из читавог региона

14/02/2022 Off By BERB

Фото: Влада Србије

 

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић састала се данас са представницима Удружења Координација Срба Мостар.

Брнабић је истакла да је за њу од изузетног значаја да има сталну комуникацију са представницима Срба из читавог региона.

Премијерка Брнабић је са саговорницима разговарала и о заједничким пројектима, као и о недавној донацији материјала за тестирање на корона вирус овоме граду, који ће помоћи свим становницима Мостара.

Председница Владе Србије је нагласила да ће Србија, у мери у којој то може, наставити да подржава пројекте који се спроводе у Мостару.

Саговорници су премијерки Брнабић пренели да су помоћ и подршка коју Срби у том граду добијају из Републике Србије драгоцени, те да се надају да ће она бити продубљена. Истакли су и одличну сарадњу коју имају са Конзулатом  Србије у Мостару.

Према њиховим речима, Срби у Мостару имају све предуслове да буду равноправни народ са друга два народа и да су, у том смислу, спремни на сарадњу на сваком пољу – политичком, економском и културном.

Сарадња са Мостаром интензивирана је након посете председнице Владе Републике Србије Ане Брнабић овом граду 4. октобра прошле године, када је посетила српску заједницу, састала се са градоначелником Мостара и посетила манастир Житомислић.