У Београду заплењено више од килограм наркотика

У Београду заплењено више од килограм наркотика

10/02/2022 Off By BERB

Припадници Министарства унутрашњих послова у Београду, у сарадњи са Вишим јавним тужилаштвом, у три одвојене акције, запленили су више од килограм различитих врста наркотика и ухапсили шест особа због постојања основа сумње да су извршиле кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

 

Полиција је претресом стана у којем су непријављено боравили П. Т. (1987) и Н. Ј. (1971) пронашла око 150 грама кокаина, 500 грама марихуане и око 1.100 таблета МДМА.

У другој акцији ухапшена је Ј. Т. М. (1995) након што су полицијски службеници у стану у којем је непријављено боравила запленили око 110 грама хероина, као и 70 метака, па ће против ње бити поднета кривична пријава и због постојања основа сумње да је извршила кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Такође, ухапшени су и О. Б. (2003), А. З. (1998) и С. С. (1989) код којих је пронађено око 250 грама кокаина, 40 грама марихуане, вагица за прецизно мерење, већа количина новца, као и пиштољ и 24 метка, због чега се терете и за кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

О. Б., А. З., С. С. и Ј. Т. М. одређен је притвор до 30 дана, док ће П. Т. и Н. Ј., уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву.