Ухапшене две особе због проневере и злоупотребе положаја

Ухапшене две особе због проневере и злоупотребе положаја

09/02/2022 Off By BERB

Припадници Министарства унутрашњих послова, Одељења за борбу против корупције УКП, по налогу Посебног одељења за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Краљеву, ухапсили су Т.З. (1989) због постојања основа сумње да је учинио кривично дело проневера у обављању привредне делатности  и Е.Ћ. (1958) који се терети за злоупотребу положаја одговорног лица.

 

Како се сумња, Т.З. је током 2021. године, без основа извршио пренос новца са благајне експозитуре једне банке у Сјеници у којој је радио, на текуће рачуне њему блиских особа, а затим наведени новац подизао на банкоматима.

На тај начин он је, како се сумња, прибавио противправну имовинску корист у износу од 2.332.300 динара.

Е.Ћ. се терети да је, док је радио као одговорно лице експозитуре једне банке у Сјеници, невршењем своје дужности и непоступањем по процедурама банке омогућио осумњиченом Т.З. да изврши пренос новца са благајне банке на текуће рачуне себи блиских лица, чиме је нанео имовинску штету банци у укупном износу од 4.900.000 динара.

Осумњиченом Т.З. је одређено задржавање до 48 часова и он ће, уз кривичну пријаву, бити приведен надлежном тужилаштву, док је Е.Ћ. уз кривичну пријаву приведен надлежном тужилаштву на саслушање.