Ухапшене четири особе због корупције

Ухапшене четири особе због корупције

09/02/2022 Off By BERB

Припадници Министарства унутрашњих послова, Одељења за борбу против корупције УКП, по налогу Посебног одељења за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Београду, ухапсили су четири особе осумњичене да су лажним фактурама и записницима о услугама у вези са пословањем ПД „Елита градња“ оштетили буџет Републике Србије за више од 10 милиона динара.

 

Због постојања основа сумње да је учинио кривично дело злоупотреба положаја одговорног лица полиција је ухапсила В.К. (1983), одговорно лице ПД „Елита градња“, док се осумњичени Д.Т. (1956), Д.О. (1962) и Ж.П. (1961) терете за кривично дело злоупотреба службеног положаја.

Како се сумња, В.К. је током 2019. и 2021. године, искоришћавањем свог положаја, у намери да прибави противправну имовинску корист, на основу више уговора о пружању услуга које је у име и за рачун ПД „Елита градња“ доо закључио са појединим институцијама и сачињавао рачуне са лажним подацима о извршеним услугама одношења шута и смећа.

Такође, сумња се да је сачињавао рачуне о наводно  извршеним  услугама уклањања реклама са јавних површина, а који су са нетачним-увећаним подацима, били плаћени од стране оштећених.

На тај начин он је, како се сумња, прибавио противправну имовинску корист за више од 10.000.000 динара.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужиоцу.