Састанак са председником Владе Бугарске

Састанак са председником Владе Бугарске

08/02/2022 Off By BERB

Фото: Председништво Србије/Димитрије Гол

 

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са председником Владе Републике Бугарске Кирилом Петковим, са којим је разговарао о билатералним односима, јачању енергетске сарадње две земље, као и инфраструктурним и економским питањима од заједничког интереса.  

Том приликом, председник Вучић је истакао да је пројекат гасовода Балкански ток суштински важан за сарадњу и развој региона, а да ће почетак изградње гасног интерконектора у Димитровграду обезбедити сигурно снабдевање гасом и диверсификацију извора снабдевања.
Двојица саговорника констатовала су да ће завршетак изградње интерконектора између Србије, Бугарске и Грчке, допринети још већој стабилности и енергетској безбедности у региону.
Председник је захвалио премијеру Петкову на искреном пријатељству и пуној посвећености развоју блиских комшијских односа Србије и Бугарске.
Председник Владе Републике Бугарске Кирил Петков, предложио је на састанку са председником Републике Србије и интензивирање сарадње српских и бугарских привредника и стручњака из области информационих технологија, као и формирање балканских стартап компанија.
„Наша тржишта су мала, па зато треба удружено да радимо на бољем наступу на трећим тржиштима, али и да размислимо о стварању новог балканског центра за информационе технологије“, поручио је премијер Петков.