Подршка пројектима за превентивно деловање у сливу Дрине

Подршка пројектима за превентивно деловање у сливу Дрине

08/02/2022 Off By BERB

Фото: Сања Кнежевић

 

Министарка државне управе и локалне самоуправе Марија Обрадовић разговарала је данас са представницима Града Лознице о могућностима за даље финансирање пројеката у области превентивног деловања, смањења ризика и бољег отклањања последица у ванредним ситуацијама у сливу реке Дрине.

Саговорници су у разговору са министарком указали на потребе удружених градова и општина у сливу реке Дрине када је реч о подизању укупних капацитета за реаговање у ванредним ситуацијама.

Они су представили пројекат којим су аплицирали за средства из Буџетског фонда за програм локалне самоуправе у 2022. години, а у оквиру четвртог циља који се односи на превентивно деловање на смањењу ризика од климатских промена и елементарних и других непогода.

Обрадовић је оценила да су пројекти реализовани током претходне три године, које је ресорно министарство финансирало из Фонда за међуопштинску сарадњу, а подржала Влада Швајцарске, добар пример досадашње успешне сарадње МДУЛС и ЈЛС у сливу реке Дрине.

Она је додала да ће ресорно министарство наставити да подржава заједничке наступе удружених градова и општина широм Србије, нагласивши да је то један од критеријума при одабиру пројеката које ће Министарство финансирати у сарадњи са међународним донаторима.