Унапређење знања и вештина ватрогасаца-спасилаца

Унапређење знања и вештина ватрогасаца-спасилаца

05/02/2022 Off By BERB

Фото: mup.gov.rs

 

В.д. помоћника министра и начелника Сектора за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова Лука Чаушић присуствовао је данас тренингу за припаднике Ватрогасно-спасилачких јединица за управљање АТВ мултифункционалним возилима и моторним санкама, који се одржава на планини Бесна кобила.

„Овај тренинг, који подразумева вежбање током дана и ноћи, организујемо како би се унапредили знање и вештине ватрогасаца-спасилаца, да би били ефикаснији y пружању помоћи и спасавању  грађана и у екстремним зимским условима  као и на неприступачним местима“, изјавио је Чаушић.

Он је додао да припадници Сектора за ванредне ситуације имају на десетине оваквих акција спасавања угрожених лица, достављања хране и лекова нашим грађанима и асистенцији хитној медицинској помоћи у превозу болесних лица. Од почетка године  припадници Сектора имали су укупно 2.195 ванредних догађаја и спасили 113 особа.

„Квалитетна и редовна обука као што је ова је битна јер током зимских месеци   у многим ситуацијама ватрогасци-спасиоци  само АТВ возилима и моторним санкама могу доћи до грађана којима је помоћ у том тренутку најпотребнија“, закључио је начелник Сектора за ванредне ситуације.

На овом редовном тродневном тренингу учествује 35 припадника Сектора за ванредне ситуације из Врања, Ужица, Пирота, Бора, Зајечара, Новог Пазара, Лесковца и Ниша, градовима у којима су распоређена АТВ мултифункционална возила која је почетком прошле године набавило Министарство унутрашњих послова и која су значајно унапредила рад ватрогасаца-спасилаца.