Izglasano nepoverenje crnogorskoj vladi

Izglasano nepoverenje crnogorskoj vladi

04/02/2022 Off By BERB

Izvor: Beta/Foto: Skupština Crne Gore/Igor Šljivančanin

 

Poslanici crnogorskog parlamenta izglasali su večeras nepoverenje Vladi premijera Zdravka Krivokapića, na predlog koalicije Crno na belo Dritana Abazovića.

Za pad Vlade glasalo je 40 poslanika opozicije i četiri poslanika koalicije Crno na belo, 11 je bilo protiv. U crnogorskom parlamentu koji ima 81 poslanika, glasalo je njih 55.

Poslanici Demokratskog fronta, Socijalističke narodne partije i Pokreta za promjene nisu prisustvovali glasanju. Krivokapić je na izborima 30. avgusta predvodio listu koja je okupljala te tri partije.

Protiv pada Vlade su glasali poslanici Demokrata predsednika parlamenta Alekse Bečića i poslanici Prave Crne Gore i Ujedinjene Crne Gore. Te dve male partije su bile deo šireg saveza koji je predvodio Krivokapić na izborima.

Poslanik Miloš Konatar u završnoj reči u ime predlagača kazao je da se danas ne dešava nikakva apokalipsa.

“Borili smo se za to da promena vlade bude normalna stvar. Svaka naredna vlada treba da uči na greškama ove”, naveo je Konatar.

Dodao je da važno da gradjani znaju da se DPS ne vraća na vlast i da je to, kako je kazao, manipulacija.

“Sanjam Crnu Goru u kojoj će premijer koji je Albanac potpisati Temeljni ugovor sa SPC i da to bude primer pomirenja u Crnoj Gori”, naveo je Konatar.

Vlada premijera Zdravka Krivokapića formirana je tačno pre godinu i dva meseca, 4. decembra 2020. godine.