Србија опредељена за јачање свих видова сарадње са САД

Србија опредељена за јачање свих видова сарадње са САД

04/02/2022 Off By BERB

Фото: МСП

 

Министар спољних послова Републике Србије Никола Селаковић састао се данас са замеником помоћника америчког државног секретара и специјалним изаслаником за западни Балкан Габријелом Ескобаром. Састанку је присуствовао и амбасадор САД у Београду Ентони Годфри.

Селаковић је поручио да је Србија стратешки опредељена да интензивира политички дијалог на највишем нивоу и унапреди укупну сарадњу са САД.

У светлу прошлогодишњег обележавања јубилеја, 140 година дипломатских односа, министар је указао да би и у будућности требало наставити са истицањем позитивних примера историјског савезништва, у циљу јачању наших односа и партнерске сарадње.

Селаковић је нагласио да је Србија заинтересована за унапређење економске сарадње са САД, уједно указавши на значај присуства и пословања бројних значајних америчких компанија у нашој земљи.

Такође, захвалио је на континуираној подршци Вашингтона нашем путу ка пуноправном чланству у ЕУ, рекавши да реформе и унапређење свих сегмената нашег друштва остају наш приоритет.

Шеф српске дипломатије истакао је да су мир, стабилност и безбедност у региону врхунски интерес Србије.

Селаковић је захвалио САД на принципијелној подршци иницијативи „Отворени Балкан“, као моделу економског повезивања региона.

Када је реч о дијалогу Београда и Приштине, министар је поновио да наша страна остаје у потпуности посвећена дијалогу као једином путу решавања отворених питања и постизања обострано прихватљивог договора.