Вулин уручио традиционалне награде припадницима МУП-а

Вулин уручио традиционалне награде припадницима МУП-а

25/01/2022 Off By BERB

Фото: mup.gov.rs

 

Министар унутрашњих послова Александар Вулин уручио је данас традиционалне награде наjхрабријем и најпосвећенијем полицијском службенику, али и омиљеном колеги међу припадницима Министарства унутрашњих послова.

На свечаној додели признања, министар Вулин је истакао да ниједан од награђених полицијских службеника није тражио нити очекивао да буде награђен, јер је за њих највећа награда да брину о својој држави и народу.

„Министарство унутрашњих послова је велико и бројно министарство у коме не прође ни један једини дан да не буде подвига који је вредан пажње и обележавања, али исто тако не прође ни један једини дан у коме се подвиг вредан пажње и обележавања заборави, склони у страну, често у њега не верује. Разлог што смо се данас окупили је да скренемо пажњу не Министарству, јер ми знамо са каквим људима радимо, већ Србији да зна какви људи је чувају, пазе, бране“, нагласио је министар Вулин.

Према његовим речима, полицајци разумеју и када их неко не цени, када окреће главу од врлина које поседују, умеју да разумеју када су наши суграђани љути без разлога, без оправдања и све то јер воле своје суграђане, своју Србију у којој живимо и због које радимо.

„Ваше Министарство ће увек бити ту за вас да вас заштити када вас не разумеју, да вам се захвали када захвалност изостане. Чувајте се, чувајте људе са којима радите, чувајте образ и оних који су образ изгубили, поштујте закон, правила службе, јер вас због тога људи воле и цене. Ваше Министарство вас воли као и ваше колеге“, поручио је министар Вулин.

Специјално признање, статуа „Грифона“, која се традиционално додељују у Министарству унутрашњих послова уручена је за изузетну храброст Ненаду Обрадовићу, припаднику Интервентне јединице 92 Полицијске управе за град Београд.

„Грифона“ за изузетну посвећеност, у оквиру ове традиционалне манифестације, добила је Фатима Дангалак, запослена на Управним пословима у Полицијској  управи Нови Пазар, док је титулу омиљеног колеге понела Драгана Стевановић, припадница саобраћајне полиције у Kраљеву.

„Поносан сам и захвалан што сам део Министарства унутрашњих послова које је умело да препозна рад и залагање, али и оно по чему ова моја награда носи епитет – храброст. Бити најхрабрији полицијски службеник за мене је велика част, али напомињем да не сумњам да би сви припадници моје јединице и Министраства унутрашњих послова поступили током интервенције баш исто као ја, јер је то наш посао и наш позив“, казао је Ненад Стевановић, добитник „Грифона“ за најхрабријег полицијског службеника.

„Ово признање долази ми лично као најлепша награда за рад у Полицијској управи у Новом Пазару, који је трајао пуних 47 година и на чему сам неизмерно захвална. Трудила сам се да савесно, марљиво и одговорно радим у Управним пословима у Новом Пазару, при чему сам увек знала да све што радим, обављам пре свега за добробит свих грађана  Србије и Новог Пазара и њиховог бољег и лакшег функционисања“, рекла је Фатима Дангалак, награђена за изузетну посвећеност.

„Желела бих да се захвалим неизмерно свим мојим колегама који су ме номиновали за ову награду јер без њихове подршке не бих била изабрана, али овом приликом и министру унутрашњих послова Александру Вулину на опредељености да увек и свуда промовише рад Министарства унутрашњих послова и његове службенике, што нама веома много значи“, поручила је Драгана Стевановић, која је награђена у категорији „омиљени колега“.