Откривена импровизована лабораторија за канабис код Ниша

Откривена импровизована лабораторија за канабис код Ниша

20/01/2022 Off By BERB

Фото: mup.gov.rs

 

Припадници Министарства унутрашњих послова, Полицијских управа у Нишу и Kраљеву, у месту Мрамор на Мраморском брду код Ниша открили су импровизовану лабораторију за узгајање канабиса и том приликом ухапсили седам особа.

 

Министар унутрашњих послова Александар Вулин, који је посетио локацију на којој је пронађена лабораторија, похвалио је рад полицијских службеника и нагласио да је свака заплена наркотика за полицију велики успех, а да је откривање илегалних лабораторија велика победа јер на тај начин спречавамо производњу дроге и спасавамо животе наше деце и наших грађана.

„Један од главних приоритета нашег рада је борба против нарко-дилера. Наш задатак је да ухапсимо и најситнијег дилера који продаје грам дроге, али и да делујемо оперативно и фокусирамо се на откривање илегалних лабораторија, јер је на нама да учинимо све да дрога која се производи на територији наше земље, али и она која се увезе, никад не стигне на наше улице“, рекао је министар Вулин.

Нагласио је да они који су кроз ову лабораторију тровали наше грађане више то неће моћи да раде и да ће им технологија и новац који су уложили у производњу марихуане како би стекли профит, осигурати дугогодишњу робију.

Порука је, како је истакао, јасна – „Србија неће бити погодно тле за нарко-дилере и у нашој земљи се неће осећати ни пријатно ни безбедно, хапсићемо их и склањати са улица“.

Због постојања основа сумње да су учинили кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога, полиција је ухапсила Б. У. (1987), А. Т. (1996), П. М. (1968), Ж. М. (1970), Д. K. (1975), Д. Н. (1987) и Н. Ј. (1999).

Полиција је претресом стана у Мрамору пронашла у више просторија укупно 1.220 биљака канабиса у сировом стању, као и 10,5 килограма марихуане.

Такође, код осумњиченог Д. K. пронађено је 25 комада муниције и 2.200 евра, док је претресом стана и других просторија у Мрчајевцима које он користи, пронађен пиштољ, самострел и мања количина канабиса, због чега се терети и за кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Код Д. Н. полиција је пронашла 800 евра и 33.400 динара који су, како се сумња, стечени продајом наркотика.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени Вишем јавном тужилаштву у Нишу.