Novi termini Sajma turizma i Sajma vina Beowine

Novi termini Sajma turizma i Sajma vina Beowine

19/01/2022 Off By BERB

Beogradski sajam obaveštava javnost da se ranije planirani termin za održavanje 43. Međunarodnog sajma turizma, od 24. do 27. februara, pomera na mesec dana kasnije, od 24. do 27. marta 2022. godine. Istovremeno biće održan 17. Međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske opreme HORECA-OPREMA.

 

Novi termin 12. Međunarodnog sajma vina BEOWINE je 18-19. mart 2022. godine. Usled privremeno pogoršane epidemiološke situacije, kako u zemlji tako i u okruženju, a uvažavajući mišljenje većeg broja izlagača, uz podršku Organizacionog odbora Sajma turizma, procenjeno je da bi navedene činjenice ugrozile kvalitet manifestacija, prouzrokovale smanjenu i ograničenu posetu iz zemlje i regiona i uslovilo smanjenje profesionalnih i poslovnih aktivnosti tokom trajanja ovih sajmova.

Mišljenje Beogradskog sajma, organizacionog Odbora Sajma turizma i izlagača je da će novi termin, od 24. do. 27. marta 2022. godine, kada će se epidemiološka situacija poboljšati u meri koja neće ograničavati važne aspekte manifestacije, omogućiti da se sajam održi u svom punom sjaju, naširoko prepoznate manifestacije od strane turističkog sveta.

Beogradski sajam će i dalje pratiti preporuke i epidemiološke procene Kriznog štaba i u dogovoru sa Odborom, izlagačima i drugim učesnicima sajma, predlagati odluke u interesu manifestacije i njenih učesnika.