Ministar Stefanović razgovarao sa ambasadorkom Makleod

Ministar Stefanović razgovarao sa ambasadorkom Makleod

17/01/2022 Off By BERB

Foto: mod.gov.rs

 

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović sastao se danas sa ambasadorkom Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske Šan Kristinom Makleod.

 

Ministar Stefanović je ukazao na značaj predstojeće uzvratne zvanične posete Londonu, na poziv britanskog ministra odbrane Bena Volasa, što je još jedna prilika za razgovore na strateškom nivou o pitanjima od zajedničkog interesa.

Ministar odbrane je, takođe, izrazio zahvalnost za uručene donacije britanske strane Ministarstvu odbrane Republike Srbije, kao i za školovanje pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u vojnoobrazovnim ustanovama Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske.

Stefanović je posebno izdvojio značaj zajedničkog angažovanja u multinacionalnoj operaciji UNFICYP na Kipru, koja je kruna dosadašnje vojne saradnje i podsticaj za dalje unapređenje ukupnih odnosa dve zemlje.

Ambasadorka Makleod naglasila je značaj zvanične posete ministra Stefanovića Ujedinjenom Kraljevstvu Velike Britanije i Severne Irske. Ona je istakla zainteresovanost britanske strane za dalji razvoj vojno-vojne saradnje kroz realizaciju vojnih vežbi, zajedničko učešće u multinacionalnim operacijama i u oblasti vojnomedicinske saradnje.