Наставак подршке Француске реформи јавне управе

Наставак подршке Француске реформи јавне управе

17/01/2022 Off By BERB

Фото: Сања Кнежевић

 

Министарка државне управе и локалне самоуправе Марија Обрадовић и амбасадор Републике Француске у Србији Пјер Кошар разговарали су данас о наставку досадашње успешне сарадње српске и француске администрације у области реформе јавне управе.

 

Указавши на предстојеће ступање на функцију међународног експерта за РЈУ при Министарству Франсоа Лафона, министарка Обрадовић изразила је уверење да ће његова подршка српској администрацији бити од великог значаја за даље спровођење реформе јавне управе, што доприноси и даљем напретку Србије на путу европских интеграција.

Саговорници су разговарали и о интензивирању сарадње Националне школе за администрацију Републике Француске са Националном академијом за јавну управу Србије, а амбасадор Кошар представио је министарки Обрадовић програме обуке у корист запослених у јавној управи наше земље. Тема састанка била је и промоција учења француског језика у јавној управи Србије, као државе кандидата за пуноправно чланство у Међународној организацији Франкофонија.

Указавши на значај већег учешћа жена у политици, министарка Обрадовић упознала је амбасадора са Мрежом градоначелница и председница општина у Србији, која је у марту прошле године формирана на њену иницијативу. Обрадовић је нагласила да су лидерке на локалу имале практичне користи од Мреже, која је помогла да се оне повежу и ближе сарађују у решавању проблема са којима се суочавају на локалном нивоу.