Непосредна настава за основце у Војводини од 17. јануара

Непосредна настава за основце у Војводини од 17. јануара

14/01/2022 Off By BERB

Фото: Влада Србије

 

Тим за школе донео je одлуку да ученици основних школа у АП Војводина, којима се данас завршава зимски распуст, образовно-васпитни рад од понедељка, 17. јануара 2022. реализују кроз непосредни рад у школи. За ученике средњих школа у АП Војводина, од понедељка, настава ће се одвијати по комбинованом моделу. Ученици ће ићи у школу дан за даном, подељени у две групе.

 

 

Имајући у виду тренутну епидемиолошку ситуацију, карактеристике омикрон соја SARS-CoV-2, обавезна је употреба заштитних маски за све запослене, ученике и трећа лица све време током боравка у школи. Ношење заштитних маски је обавезно за све запослене у школама, ученике и трећа лица од момента уласка у школско двориште до напуштања школског дворишта.

Такође, потребно је појачати мере опште и личне хигијене (прање и дезинфекција руку), а нарочито водити рачуна о редовном проветравању свих просторија у којима бораве ученици и запослени у школи.

Тим за школе апелује и очекује од ученика и запослених у школама, као и родитеља ученика, да доследно примењују мере личне заштите од инфекције како у школи, тако и ван школе. Посебно је важно избегавати масовна окупљања у затвореном и на отвореном простору, нарочито уколико се током окупљања не примењују прописане мере личне заштите.

Према подацима из надзора преузетим из електронског система „Сервис јавног здравља“ које је Министарству просвете, науке и технолошког развоја доставио Институт за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут“ у периоду од 1. јануара до 11. јануара 2022. године број оболеле деце школског узраста од 6 до 18 година је био 2 084 (0.27%). Учешће деце школског узраста у укупном броју потврђених случајева COVID-19 у истом периоду износио је 2.8%.

Према Календару образовно-васпитног рада, за ученике основних и средњих школа у остатку Србије друго полугодиште почиње 24. јануара 2022.године.