Identifikovan mladić koji je izazvao incident u Priboju

Identifikovan mladić koji je izazvao incident u Priboju

09/01/2022 Off By BERB

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je da su pripadnici policije u Priboju identifikovali 18-godišnjeg mladića koji je, kako se sumnja, u noći između 6. i 7. januara ove godine izazvao incident u kome se vređaju građani druge nacije i vere.

Odmah nakon objavljivanja snimka na društvenim mrežama i u medijima, na kome mladić peva pesmu neprimerenog sadržaja, policija je pokrenula istragu i vrlo brzo identifikovala učesnika ovog događaja.

Takođe, o događaju je obavešteno nadležno tužilaštvo, po čijem nalogu se intenzivno radi na rasvetljavanju svih činjenica i okolnosti.

 

Ranije, danas, Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije je saopštilo da je, povodom ponovljenih incidenata u Priboju od strane pripadnika Uprave granične policije u kojima se vređaju građani druge nacije i vere, po naređenju ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina formirana radna grupa koja će se baviti ovim pitanjem.

Radnu grupu čine rukovodioci Uprave granične policije, koji će danas održati sastanak sa rukovodiocima i starešinama Regionalnog centra prema Crnoj Gori u Priboju.

Zadatak radne grupe jeste da sagleda i utvrdi sve činjenice i okolnosti ovih događaja, kao i da sprovede i završi disciplinske postupke protiv policijskih službenika granične policije u Priboju, navodi se u saopštenju.