Kontinuirana podrška i pomoć Republici Srpskoj

Kontinuirana podrška i pomoć Republici Srpskoj

08/01/2022 Off By BERB

Foto: mup.gov.rs

 

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin prisustvovao je danas primopredaji vatrogasnog vozila koje je Ministarstvo unutrašnjih poslova doniralo opštini Ribnik.

 

Vulin je tom prilikom istakao da Republika Srbija, dok je predvodi predsednik Aleksandar Vučić, nikada neće prestati da pomaže i podržava Republiku Srpsku i njen narod.

Nema boljeg načina da čestitamo svim građanima Republike Srpske veliki praznik, 30-godišnjicu Republike Srpske, nego da na delu pokažemo koliko nam je stalo do svih njenih građana, koliko nam je stalo do našeg naroda i bezbednosti svih koji žive u Republici Srpskoj, poručio je ministar.

On je naglasio da Srbija između bezbednosti svojih građana i građana Republike Srpske ne vidi nikakvu razliku i da Srbiju svaka muka Republike Srpske boli, a svaki uspeh raduje.

Dok Aleksandar Vučić predvodi Republiku Srbiju, Republika Srpska će biti čuvana, zaštićena i pomognuta. Republika Srpska će biti deo svake naše politike, ideje, misli. Građani Republike Srpske treba da znaju da dok je Republika Srbija tu neće nestati i neće prestati da se poštuje Dejtonski sporazum i neće nikada prestati da se pomaže i podržava Republika Srpska i njen narod, naglasio je Vulin.

 

Prema njegovim rečima, i ova donacija je način da Srbija pokaže koliko joj je stalo do Republike Srpske.

Svako ministarstvo mora i treba da misli o Republici Srpskoj i njenim građanima, o našem narodu sa ove strane Drine i da vodi računa o tome da bude siguran, zaštićen i bezbedan. Svaka potreba ljudi u Republici Srpskoj, svaka potreba našeg naroda, biće zadovoljena od strane Republike Srbije, kada god može i kada god se ukaže prilika, poručio je ministar.

Načelnik opštine Ribnik Nebojša Karać istakao je da je ministar Vulin ispunio obećanje koje je dao prilikom poslednje posete opštini Ribnik i obilaska Doma vatrogasaca u toj opštini, koji je u završnoj fazi opremanja i puštanja u rad.

Ministar Vulin je obećao i evo danas smo dobili savremeno vatrogasno vozilo koje će nam puno značiti i u narednoj fazi možemo da objavimo javni poziv za prijem vatrogasaca, da ih obučimo i da počnu da rade, rekao je Karać.

On je ukazao na to da je ova donacija opštini od velikog značaja, posebno jer je 60 odsto njene teritorije pokriveno šumom, pri čemu je drvna industrija osnovna privredna grana u Ribniku.

Načelnik Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije Luka Čaušić izrazio je zadovoljstvo zbog toga što prisustvuje primopredaji vatrogasnog vozila, zapremine 4.000 litara vode.

Srećan sam jer će stanovništvo opštine Ribnik biti znatno bezbednije, a zbog toga što je Republika Srbija u prilici da vredno i savremeno vozilo pokloni našem narodu u Republici Srpskoj, poručio je Čaušić i naglasio da Srbija intenzivno ulaže u sistem zaštite i spasavanja.

Sektor za vanredne situacije, kako je istakao, uvek je spreman da pomogne kolegama u Republici Srpskoj i da sa Republičkom upravom civilne zaštite ima više od kolegijalnog i prijateljskog odnosa.

Čaušić je svim vatrogascima i građanima Republike Srpske čestitao Dan Republike Srpske i poželeo im bezbednost.