Referisanje o stanju u Vojsci Srbije i mirovnim operacijama

Referisanje o stanju u Vojsci Srbije i mirovnim operacijama

01/01/2022 Off By BERB

Foto: mup.gov.rs

 

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović proveo je prvo jutro nove, 2022. godine, u Operativnom centru sistema odbrane, gde se uverio da Vojska Srbije i u vreme novogodišnjih praznika u potpunosti izvršava sve planirane zadatke.

 

Rukovodeće starešine Operativnog centra i dežurni tim referisali su generalu Mojsiloviću o stanju u sistemu odbrane i organizaciji operativnog dežurstva, dok su putem video-linka izveštaje podneli neposredno potčinjeni operativni sastavi i jedinice, kao i starešine kontingenata Vojske Srbije angažovanih u osam mirovnih operacija Ujedinjenih nacija i Evropske unije.

Oni su izvestili da je stanje redovno, da se sve aktivnosti realizuju po planu i da su pripadnici Vojske Srbije koji su angažovani na zadacima u zemlji i u inostranstvu bezbedni, motivisani i posvećeni realizaciji dodeljenih zadataka.

General Mojsilović je pripadnicima Vojske Srbije, koji i u vreme praznika izvršavaju zadatke kako u Republici Srbiji tako i u mirovnim operacijima širom sveta, poželeo srećne novogodišnje praznike, uz želje za dobro zdravlje, uspeh u radu, ličnu i porodičnu sreću.