МУП апелује на грађане да поштују саобраћајне прописе

МУП апелује на грађане да поштују саобраћајне прописе

31/12/2021 Off By BERB

Фото: Влада Србије

 

„Министарство унутрашњих послова апелује на грађане да у празничним данима поштују саобраћајне прописе и одговорним понашањем у саобраћају сачувају своје животе и животе својих суграђана“, изјавио је данас начелник Управе саобраћајне полиције Славиша Лакићевић.

 

Лакићевић је нагласио да ће, током новогодишњих и божићних празника, саобраћајна полиција спроводити мере појачане контроле саобраћаја, а да ће акценат бити на откривању прекршаја који највише доприносе саобраћајним незгодама и тежини последица незгода.

Прецизирао је да је реч о управљању возилом под дејством алкохола и психоактивних супстанци, прекорачењу брзине и некоришћењу сигурносног појаса.

„Министарство унутрашњих послова упозорава све учеснике у саобраћају да у време празника на нашим путевима у саобраћајним незгодама гине више учесника у саобраћају него у редовним околностима. Само током новогодишњих и божићних празника 2021. године изгубили смо 22 живота у саобраћајним незгодама“, упозорио је Лакићевић.

Начелник Управе саобраћајне полиције свим грађанима пожелео је срећне новогодишње и божићне празнике, а учесницима у саобраћају срећан пут.