Ministar Stefanović sa pripadnicima Garde

Ministar Stefanović sa pripadnicima Garde

31/12/2021 Off By BERB

Foto: mod.gov.rs

 

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović poslednji dan kalendarske godine počeo je rano jutros doručkom sa pripadnicima Garde Vojske Srbije. Ministar je zbog posebnog poštovanja koje gaji prema ovoj jedinici želeo da na kraju godine sumira utiske sa njenim pripadnicima i razgovara o planovima za predstojeću.

 

 

U neformalnom razgovoru sa pripadnicima Garde i vojnicima na dobrovoljnom služenju vojnog roka, koji su u ovoj jedinici, ministar se interesovao koliko su zadovoljni uniformom, hranom, ali i šta smatraju da bi trebalo promeniti u pogledu uslova rada.

– Novu godinu dočekujemo značajno bolje opremljeni i sa većim platama, a trudićemo se da, ukoliko nam finansije to dozvole, do kraja 2022. godine imamo i još jedno povećanje – rekao je ministar odbrane.

Poželevši im srećnu i uspešnu Novu godinu, Stefanović je istakao da zaista ceni rad i trud, koji pripadnici Garde, svakodnevno ulažu izvršavajući mnoštvo zadataka i predstavljajući Vojsku Srbije na najbolji mogući način. Gardisti naše Vojske i današnji i sutrašnji dan provešće u uniformama obavljajući svoje svakodnevne zadatke.