Raspisan konkurs „Gradovi u fokusu 2022”

Raspisan konkurs „Gradovi u fokusu 2022”

30/12/2021 Off By BERB

Ministarstvo kulture i informisanja Vlade Republike Srbije raspisalo je danas konkurs „Gradovi u fokusu 2022”, koji pruža priliku jedinicama lokalnih samouprava da, u saradnji sa ustanovama, umetničkim udruženjima, pojedincima i drugim subjektima u kulturi, unaprede svoje kapacitete i kulturnu ponudu.

Za projekat „Gradovi u fokusu“ i u narednoj godini planirano je približno 350 miliona dinara, kao što je to bio slučaj i u 2021. godini, a što je značajno povećanje u odnosu na ranije konkurse.

Cilj ovog konkursa jeste podsticanja lokalnog razvoja kroz podršku godišnjim programima kulturnih aktivnosti koje se realizuju na teritoriji grada ili opštine koje budu odabrane na konkursu.

Izabrane lokalne samouprave poneće titulu „Grad u fokusu“, koja će im omogućiti da budu prepoznate kao relevantni nacionalni centri razvoja kulture i na taj način postanu vidljivije na kulturnoj mapi Srbije i Evrope.

Konkurs je otvoren do 28. februara, a rešenje o izboru projekata i visini dodeljenih sredstava biće doneto najkasnije do 28. aprila 2022. godine.

Propozicije konkursa i potrebna dokumentacija za apliciranje nalaze se na linku www.kultura.gov.rs/konkurs.