Ружић: Успешно завршено прво полугодиште

Ружић: Успешно завршено прво полугодиште

30/12/2021 Off By BERB

Фото: Танјуг

 

Прво полугодиште за ученике основних и средњих школа завршава се данас, а ученици ће бити на зимском распусту од петка 31. децембра. Први наставни дан, односно друго полугодиште, почиње у понедељак 24. јануара 2022.године.

 

Први потпредседник Владе и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић ученицима и свим запосленима у школама пожелео је успешан завршетак првог полугодишта и изразио задовољство јер се настава од почетка школске године у највећем броју школа одвијала непосредно.

„Успели смо да организујемо непосредну наставу у скоро свим школама упркос изазовима. Показало се да је семафор модел који смо примењивали ефикасан и да је дао резултате. Школе нису биле место ширења вируса, а непосредна настава је организована у најбољем интересу и ученика и наставника“, рекао је Ружић.

Он се захвалио наставном и ненаставном особљу на преданости и посвећености и позвао ученике и запослене, да као и до сада, покажу одговорност и током зимског распуста и да заштите своје здравље и здравље својих најближих. Он је навео да ће Тим за школе и у другом полугодишту, као и до сада, пратити
ситуацију и редовно доносити одлуке начину организације наставе.

Ученици на територији АП Војводина већ су на распусту који је почео 24. децембра 2021. године. Настава у Војводини, у другом полугодишту за средњошколце почиње 10.јануара, док ће основци сести у клупе 17.јануара 2022.године.