Visoka obučenost i posvećenost poslu Pregovaračkog tima MUP-a

Visoka obučenost i posvećenost poslu Pregovaračkog tima MUP-a

24/12/2021 Off By BERB

Foto: mup.gov.rs

 

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin izrazio je danas zahvalnost članovima Pregovaračkog tima MUP-a, koji obavljaju vrlo težak i kompleksan posao, na strpljivoj i istrajnoj borbi za ljudske živote.

Vulin je tokom razgovora sa članovima ovog tima naveo da se oni neretko nalaze u veoma specifičnim situacijama, navodeći podatak da je taj tim u poslednje tri godine imao 76 angažovanja, pri čemu ove godine 25 puta, od toga u 20 slučajeva pretnje samoubistvom.

On je istakao da, imajući u vidu specifičnost posla i sve veću učestalost angažovanja Pregovaračkog tima, MUP vrlo ozbiljno razmatra formiranje posebne jedinice za pregovaranje.

Vi obavljate najsloženije zadatke, spasavate ljudske živote, rešavate krizne situacije u kojima gotovo niko od nas ne bi mogao da pokaže takav visok nivo hrabrosti i trezvenosti, naglasio je ministar i dodao da MUP visoko ceni njihov rad i da uvek mogu da računaju na podršku.

Vašu stručnost, obučenost, pravovremeno reagovanje i upornost da spasete ljudski život pokazali ste i prošlog vikenda u Novom Sadu. Zahvaljujući vašem angažovanju i profesionalnom pristupu, spasen je život 36-godišnjeg čoveka, rekao je Vulin.

Ministar je istakao da je Pregovarački tim MUP-a Srbije jedan od lidera u regionu u oblasti pregovaranja u kriznim situacijama, i da je ponosan na članove ovog tima koji pokazuju visoku obučenost i posvećenost poslu.