Regionalna politika u vrhu prioriteta naše spoljne politike

Regionalna politika u vrhu prioriteta naše spoljne politike

23/12/2021 Off By BERB

Foto: MSP

 

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković razgovarao je danas sa članovima Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije o rezultatima Ministarstva u toj oblasti i produbljivanju saradnje sa ciljem što efikasnije podrške pripadnicima našeg naroda u susednim zemljama i dijaspori.

 

Selaković je članove odbora detaljno upoznao sa projektima koje su Ministarstvo spoljnih poslova i Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu realizovali u proteklom periodu, kao i sa budućim planovima.

On je ovom prilikom istakao da je regionalna politika u vrhu prioriteta naše spoljne politike, i da će Ministarstvo spoljnih poslova, kroz dobro planirane projekte i unapređenje rada svoje diplomatsko-konzularne mreže, a kao pouzdan i kredibilan spoljnopolitički partner, nastaviti da sarađuje sa srpskom dijasporom i da pomaže Srbima u regionu.

Narodni poslanici interesovali su se za širok spektar pitanja u vezi sa položajem Srba u regionu i mogućnostima da kroz parlamentarnu diplomatiju, u sinhronizovanom delovanju sa Ministarstvom spoljnih poslova, doprinesu aktivnostima naše zemlje na ovom polju.

Na sednici Odbora razmotrene su konkretne mogućnosti intenziviranja saradnje i razmene informacija kroz češće organizovanje tematskih sednica.