Sastanak sa predsednikom Velike Narodne skupštine Republike Turske

Sastanak sa predsednikom Velike Narodne skupštine Republike Turske

22/12/2021 Off By BERB

Foto: Predsedništvo Srbije/Dimitrije Goll

 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas predsednika Velike Narodne skupštine Republike Turske Mustafu Šentopa, koji je preneo pozdrave predsednika Redžepa Tajipa Erdogana i konstatovao da je upravo dobar odnos dvojice šefova država doprineo da odnosi Srbije i Turske budu na istorijski najvišem nivou.

 

 

Uzvrativši pozdrave, predsednik Vučić je konstatovao da bilateralne odnose odlikuje intenzivan politički dijalog i sve izraženija ekonomska saradnja, posebno kroz investicije kompanija iz Turske, kao i učešće u različitim infrastrukturnim projektima u Srbiji.
Predsednik turske Skupštine Šentop je dodao da se nada da turske kompanije na najbolji način doprinose rastu srpske ekonomije. Na sastanku je izraženo očekivanje da će okolnosti uskoro da dozvole održavanje nove sednice Visokog saveta za saradnju Srbije i Turske, jer te sednice uvek daju snažan zamajac saradnji u različitim oblastima.
Dvojica sagovornika su se saglasili da je i saradnja parlamenata Srbije i Turske značajna podrška razvoju bilateralnih odnosa. Oni su se takođe saglasili da je veoma važno da obe zemlje doprinose održavanju mira i stabilnosti u regionu.