Poziv ugostiteljima da se prijave radi realizacije dodele vaučera

Poziv ugostiteljima da se prijave radi realizacije dodele vaučera

20/12/2021 Off By BERB

Foto: MTTT

 

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija u Vladi Republike Srbije Tatjana Matić saopštila je da je to ministarstvo pozvalo sve ugostitelje da se prijave radi realizacije šeme dodele vaučera za subvencionisano korišćenje usluge smeštaja u ugostiteljskim objektima.

 

Matić je ukazala na to da se Uredba o uslovima i načinu dodele i korišćenja sredstava za podsticanje unapređenja turističkog prometa domaćih turista na teritoriji Srbije donosi od 2015. godine i da je do sada dala značajne rezultate u podsticanju domaćeg turizma.

Prema njenim rečima, domaći turistički promet beleži konstantan porast zahvaljujući ovim vaučerima, koji će i ove godine biti izuzetno važni za ublažavanje posledice koje je pandemija koronavirusa ostavila na sektor turizma i ugostiteljstva.

Ona je navela da se vaučeri mogu koristiti u trajanju od najmanje pet noćenja izvan grada, opštine, odnosno mesta prebivališta, kao i mesta studiranja korisnika vaučera i da će se postupak prijave, rezervacije i podnošenja zahteva za refundaciju sprovoditi preko centralno-informacionog sistema u oblasti ugostiteljstva i turizma (eTurista), i da je neophodno da ugostitelj bude evidentiran u ovom sistemu.

Vrednost vaučera iznosi pet hiljada dinara i predstavlja maksimalni iznos sredstava koja korisnik može jednom u toku kalendarske godine koristiti pri subvencionisanom korišćenju usluga smeštaja u ugostiteljskim objektima, bez obzira na to kolika je vrednost izvršene usluge smeštaja.

Sve dodatne informacije u vezi sa prijavom i načinima realizacije šeme dodela vaučera zainteresovani mogu dobiti na internet adresi Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.