Mladi forenzičari budućnost MUP-a

Mladi forenzičari budućnost MUP-a

20/12/2021 Off By BERB

Foto: mup.gov.rs

 

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin poručio je danas, nakon obilaska Hemijsko-tehnološke škole u Subotici, da će MUP kroz stipendiranje i zapošljavanje mlade i talentovane dece nastaviti da ulaže u budućnost Srbije i ove institucije.

 

Vulin je istakao da su forenzičari potrebni Ministarstvu i da svako dete koje završi ovu srednju školu može odmah da bude zaposleno u policiji ili da nastavi dalje obrazovanje kroz Kriminalističko-policijski univerzitet i na taj način usavrši i svoje znanje.

On je iskazao zahvalnost Subotici što je razumela i podržala formiranje ovog obrazovnog profila, kao i prosvetnim radnicima koji ulažu svoje znanje i entuzijazam u obrazovanje mladih.

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić rekao je da je grad podržao ovaj novi obrazovni profil zato što je i ovoj lokalnoj samoupravi cilj da što više mladih, perspektivnih i obrazovanih ljudi po završetku škole ostane u Srbiji.

 

Direktor Hemijsko-tehnološke škole u Subotici Nikola Matković istakao je da poseta ministra unutrašnjih poslova ima ogroman značaj jer predstavlja prvi korak povezivanja poslodavaca, srednjih stručnih škola i učenika.