Zajednički projekti Srbije i Crne Gore u oblasti energetike

Zajednički projekti Srbije i Crne Gore u oblasti energetike

16/12/2021 Off By BERB

Izvor/Foto: srbija.gov.rs

 

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa ministrom kapitalnih investicija Crne Gore Mladenom Bojanićem o saradnji dvaju ministarstava i potencijalnim zajedničkim projektima u oblasti energetike.

Mihajlović je tom prilikom istakla da su dva ministarstva u stalnoj komunikaciji i da iz te saradnje mogu da proisteknu i zajednički projekti.

Cilj Srbije je da se povezuje sa svim zemljama u regionu, i u prenosnoj mreži, i u gasovodima, tako da smo razgovarali o projektu gasne interkonekcije sa Crnom Gorom i o zaključivanju određenih protokola o saradnji, navela je potpredsednica Vlade.

Ona je podsetila na to da je ovo treći sastanak sa resornim ministrom iz Crne Gore, zahvalivši mu na dobroj saradnji u okviru Energetske zajednice.

Bojanić je istakao da su u kriznim vremenima za energetski sektor prepoznate nove mogućnosti za saradnju, da se prate svetski trendovi u oblasti energetike, kao i da je potrebno obezbediti stabilno snabdevanje.

 

Najvažnija tema danas bila je projekat gasovoda ka Srbiji, koji je važan za što bezbolniju energetsku tranziciju Crne Gore, rekao je ministar kapitalnih investicija Crne Gore.

On je dodao da je na sastanku dogovorena dinamika koju će dva ministarstva pratiti u svojoj saradnji, napomenuvši da nema dilemu da će iz toga proisteći rezultati za privredu i građane.